Hallo lieve allemaal,

We zijn er, hoor. Vanmorgen om 08.00 meerden we af in de kleine maar veilig uitziende haven van Piriapolis. We liggen aan twee hekboeien aan een goede kade met de boeg. Het ziet er allemaal modern en goed verzorgd uit en we hopen over een week of drie op de kant te kunnen zodat de boot op het droge staat als we in Nederland zijn. Rond de 8-ste augustus zou mooi zijn. Dan hebben we nog een week tijd om de boot schoon te maken, te poetsen en in de aangroeiwerende verf te zetten. Dan kunnen we oktober weer snel het water in. Het is momenteel droog en zonnig weer maar het is behoorlijk koud. We hebben het kacheltje weer aan. Omdat we walstroom hebben gaan we een goedkoop elektrisch kacheltje kopen zodat de kou en het vocht steeds uit de boot blijven.

Onze vriend Paula Kamstra, die hier met "Nije Faam"op de kant staat, heeft ons inmiddels de belangrijkste zaken laten zien in het stadje en we kregen een informatiepakket van Jean, een ex-amerikaanse, die hier gesettled is. Zij vertegenwoordigt hier de Seven Seas Cruising Association; een organisatie van wereldzeilers. Ze kan ons met raad en daad terzijde staan.

Vanavond gaan we met Paula uit eten en donderdag lunchen we met een heel stel buitenlanders, waaronder Jean. Alle noodzakelijk voorzieningen zijn hier aanwezig of in Montevideo.

We houden jullie op de hoogte.


Peter en Paula

Naar vervolg