Hallo allemaal,

Gisteren hebben we de aanbetaling gedaan voor de reis naar Nederland. We komen 16 augustus aan op Schiphol om ongeveer 11.15. Het is nu alweer bijna juni. Twee maanden naar huis! We kijken er echt naar uit. Wat niet wil zeggen dat het ons hier niet bevalt, maar we vinden het een heerlijk idee om 2 maanden thuis te zijn; tijd te hebben om jullie te zien!!!!!! Spullen in te kopen om weer mee terug te nemen. We moeten ook maar een paar leuke dingen verzinnen om met z'n allen naar toe te gaan.

We liggen nog steeds in het gebied Baia de Ilha Grande. Aan alles kunnen we merken dat het hier winter wordt; o.a. aan het weer. Af en toe een front met regen en flink wat wind en soms is het fris. En vooral de avonden en nacht kunnen flink fris zijn. Wat trouwens ook wel weer eens lekker is om te slapen, hoor. In ieder geval hebben we twee dagen een lange broek aan gehad en dat is sinds mei 2006 niet meer voorgekomen. Twee dagen geleden zijn we uit Abraão vertrokken omdat er heel veel wind uit de, voor ons, verkeerde hoek voorspeld werd. En omdat we toch een reisje naar het binnenland willen maken (nog steeds!) zijn we op zoek naar een jachthaven gegaan. 

Nabij de stad Angra dos Reis vonden we een (bijna uitgestorven)jachthaven, waar we Pacific Blue veilig konden achterlaten. Ware het niet dat we 100 dollar per dag moesten betalen. Peter zei dat dat een belachelijke hoge prijs was, en dat we zo'n hoog bedrag in de meest luxe jachthaven in Europa niet betaald hadden. En dat we meteen maar weer vertrokken. De prijs zakte direkt naar 60 dollar. Omdat we naar de autoriteiten moesten om ons in te klaren zijn we twee dagen blijven liggen. Er was wel een fijne supermarkt waar we weer eens lekkere kaas en andere dingen konden kopen. En we moesten wat materiaal hebben om de giekophouder/rodkicker te repareren. Ook hebben we originele Yanmar filters kunnen kopen. Dat valt ook niet altijd mee hier.

Sinds gisterenmiddag 1600 hr. liggen we ten anker voor Ilha Itanhangá (22*59.5S/ 44*24.5W) in de Enseada de Bracui. Morgenochtend varen we naar de Marina Bracuhy en gaan eens kijken of het daar leuker is voor onze portemonnaie. We hebben namelijk stroom nodig om koelbox en vriezer aan de praat te houden. Die kunnen geen week op de zonnepanelen draaien. Dan gaan onze accu's stuk doordat ze te veel ontladen. Het zal toch ooit eens lukken om Pacific Blue ergens een paar dagen veilig achter te kunnen laten en zonder dat het een rib uit je lijf kost. Het is niet eens zozeer het geld maar het idee dat je belazerd wordt.

Gezien de lage prijzen van alle produkten hier in Brazilië kan het nooit kloppen dat een jachthaven dan zo duur moet zijn. De grote jachthavens en de meeste jachtclubs zijn toch een beetje penoze-achtige organisaties met veel van die grote, witte, glimmende zetpillen (motorboten) met van die bepaalde types aan het roer. Het zijn geen watersportbedrijven zullen we maar zeggen. Aan passanten vragen ze maar wat om de kas te spekken. Vaak zijn deze jachthavens gekoppeld aan projektontwikkelaars die er appartementen omheen zetten. We willen graag naar een plaats, Ouro Preto (zwart goud) genaamd, en Bela Horizonte en terug via het natuurreservaat Pantanal. Het is wel een rot eind weg. Eerst terug naar Rio en daar zien uit te vogelen hoe er te komen. Dan kunnen we op de terugweg onze post nog eens proberen op te halen in Niteroi.
Jullie horen het resultaat wel weer, oké?


Liefs en kussen van ons, Paula en Peter.


Ga naar vervolg Bahia Rebeira: 30 05 2007