De Schippers van Pacific Blue!Na terugkomst in Nederland moest er natuurlijk weer een huis worden gevonden, want toen we aan deze reis begonnen waren de huizen in Brabant en Limburg verkocht. Dat huis werd een mooie boerderij in het Drentse Uffelte, waar we al snel onze draai vonden en een aantal jaren heerlijk samen hebben gewoond.
Tijdens de reis had Peter al wat ongemakken en ziektes. Helaas is dat er niet beter op geworden en al snel werd besloten, om Pacific-Blue te verkopen.
Dit was ook altijd het plan geweest en al die mooie momenten en de herinneringen aan plaatsen en mensen die we onderweg hebben leren kennen, kon men ons niet meer afnemen.

Peter kreeg allerlei ongemakken, kreeg veel last van neuropathie en ging steeds moeilijker lopen en kreeg het steeds vaker benauwd.
Die benauwdheid bleek helaas het begin van longkanker te zijn en na een operatie kwam het weer terug en kreeg Peter te horen dat men nog maar weinig voor hem kon doen en nadat er heel veel vocht uit de longen was verwijderd, zag Peter in dat verdere operaties geen zin hadden.

Op een prachtige dag, 15 maart 2023 is Peter Visser in het bijzijn van Paula en zijn hele gezin aan zijn laatste reis begonnen.

Paula

peter visser
peter visser

Peter Visser was in de begin jaren van de 20e eeuw één van de animators van de Vereeniging van Kustzeilers, in het bijzonder "de Engelandtocht",
"de Schotlandtocht" en "de Driehoek Noordzee" waren zijn terrein.
Bij het wegvaren van Peter verliezen wij en veel zeilers een goede vriend en ik weet zeker dat Peter daar boven met een glimlach op zijn gezicht naar Uffelte kijkt en naar al die bootjes op dat grootte water.

Arie Jan Petrus
Webmaster