Lieve allemaal,

Vanaf een rustige Stille Zuidzee (Oceano Pacifico) even een berichtje van "Pacifico Azul".
De 27-ste zijn we om 09.30 vertrokken uit San Cristobal. Onze agent had alles goed geregeld. Omdat hij naar het vasteland van Ecuador moest heeft zijn zoon ons geholpen met papierwinkel en diesel.
We zitten sinds de 27-ste om 23.50 uur weer op jullie Noordelijk Halfrond. We zijn dus voor de tweede keer de Evenaar gepasseerd. Nu nog naar het Oostelijk Halfrond. Maar dat begint pas bij Greenwich/Londen dus dat duurt nog even.
We hebben er (29-10-2010 08.00 LT) al weer 270 mijl op zitten en we moeten er nog zo'n 570 tot de Perlas Archipel. Die ligt zo'n 40 mijl ten zuiden van Panama City. We hebben waarschijnlijk de afgelopen twee dagen een stroming tegen gehad want we hebben "maar" 140 mijl per dag gedaan. Dat is 6 knopen gemiddeld
Nu lopen we 6,5 tot 7,5 knopen.
We blijven waarschijnlijk even een paar dagen in de Perlas Eilanden Het schijnt er vrijwel onbewoond en prachtig tropisch te zijn. Daarna moeten we inklaren en de Kanaalpassage gaan regelen.

Je moet rondom de boot verplicht veel stootwillen en autobanden hebben en vier lange lijnen van minstens 40 meter. Je krijgt de hele tocht een loods aan boord. Verder moet je naast de schipper vier line-handlers hebben die de boot tijdens het schutten midden in de sluis houden. Deze sluizen zijn zo'n 300 m lang en 35 m breed en je gaat per sluis 9 m omhoog en later omlaag. Totaal zijn er drie omhoog en drie omlaag.

Sinds we de Galapagos verlaten hebben is het snel warmer geworden doordat we niet meer onder de invloed zijn van de koude Humboldtstroom. Het is wel vaak bewolkt maar niet koud meer. We slapen met de luiken open. Als de zon er door komt is het gelijk bloedheet. Na aankomst moet de Bimini (vaste zonnetent) er snel op. Die hebben we al drie jaar niet nodig gehad.
We zeilen met ZO tot Z wind tussen kracht 3 en 5. We lopen nu bijna 7 knopen dus dat schiet lekker op. We hopen er de ochtend van de tweede November te zijn
Jullie horen het wel weer.

Groeten van Peter en Paula