Hallo allemaal.

Wij zijn gisterenmiddag om 16.25 plaatselijke tijd geland in Lima na een comfortabele reis van bijna 13 uur.
Jacqueline heeft ons woensdagmiddag met onze "oude schicht" naar het Ibis hotel op Schiphol gebracht. Daarna zijn Paula en ik met de bus naar station Amsterdam-Zuid gegaan, waar we door Meike zijn opgepikt, om gezellig te gaan eten bij de "Turk" in de Van Woustraat.
We hadden het hotel genomen om 's morgens op ons gemak naar het vliegveld te kunnen gaan zonder vroeg opstaan en stress van files enzo. Er rijdt een shuttle-bus naar Schiphol Centrum.
Bovendien kwamen Marjolein en Jarno 's morgens terug uit Indonesië. Die wilden we ook nog even ontmoeten.
Om 07.30 was onze bagage al ingecheckt (we konden om de lange rijen heen) en toen konden we naar de aankomsthal om Marjolein en Jarno op te wachten.
Het sloot allemaal feilloos op elkaar aan. We hebben met Jarno's ouders er bij ontbeten.

En toen was het al weer tijd om aan boord te gaan. We moesten twee maal door security checks en toen konden we aan boord met een krantje en een glaasje champagne.
Hoewel Business Class behoorlijk duurder is, maakt het zo'n reis aanzienlijk aangenamer. Geen rijen bij het inchecken, apart rijtje bij de laatste security check, als eerste instappen en dan het comfort aan boord natuurlijk. Bij aankomst kan je ook als eerste het vliegtuig uit zodat je bij de Immigration vooraan staat en de bagage komt ook als eerste op de band. Dat scheelt allemaal behoorlijk bij een vliegtuig met 450 passagiers. Gelukkig hoefden we bij de douane niets uit te pakken. Sommigen moesten alles openmaken.
In Lima hebben we maar gelijk een airport taxi genomen zodat we al snel bij de jachtclub waren.

Onze "boot-oppasser" Jorge stond ons al op te wachten zodat we met al onze spullen snel aan boord konden. De boot ziet er netjes uit. Zelfs binnen was er gepoetst. Jorge had wel veel zwarte vuilniszakken op het schip gebonden om de vogels weg te houden. Want die kledderen de hele boel onder. Ik had visdraad boven de zalingen gespannen maar Jorge zei dat ze daar gewoon op gingen zitten wiebelen.
Het bijbootje is wel behoorlijk onder gepoept. Dat zullen we een dag op z'n kop laten drijven en dan laten schrobben door een van de jongens hier.

We gaan nu voorbereiden voor onze trip richting Panama. Maar eerst moeten er natuurlijk weer allerlei klussen gedaan worden. De motor moet geserviced worden (nieuwe filters en olie verversen) en ik moet met het bootstoeltje op 20 meter hoogte een nieuw driekleurenlicht en een windvaan boven op de mast monteren. Het oude was stuk en we kregen uiteraard geen garantie van Sailtron. Ze konden zelfs tegen betaling geen nieuwe leveren.
Dan val je dus terug op kleine bedrijven als "Rob Wink" in Lelystad waar ze nog wel voor je klaar staan. Rob Wink's zoon heeft op korte termijn een Aquasignal ledlicht besteld. Dat moet ik nu dus gaan monteren. Eens kijken hoe dat lukt als het niet te veel deint. Want dan zwaai je op 20 meter hoogte nogal heen en weer.

Voor dat we Peru verlaten willen we nog een reis naar het binnenland maken. We willen naar de oude stad Cusco en vandaar naar de ruines van Machu Pichu en het Titicacameer. Jorge gaat van de week mee om een beetje te assisteren bij het reserveren. Misschien dat we gaan vliegen naar Cusco want met de luxe slaapbus is het toch nog 14 uur rijden. Met de gewone schijnt het ruim 22 uur te zijn, want die stopt overal.

Na terugkomst gaan we dan uitklaren en beslissen we of we naar Ecuador of de Galapagos Eilanden gaan. Vandaar worden het de Perlas Eilanden bij Panama en dan de Caribiën in. Maar dan is het al weer November.