Callao, 27 April 2010

Hallo allemaal.

We zijn gisterenmorgen in Callao (bij Lima-Peru) aangekomen en liggen aan een zware ankerboei van de jachtclub. Er liggen hier wel 150 jachten waaronder veel grote.
We denken hier enige maanden te blijven. Dat is goed te doen voor 80 dollar per maand, alles inbegrepen.
We gaan wel onze feestvlaggetjes ophangen om de meeuwen van boord te houden. Anders kunnen we over een paar maanden guano (vogelmest) gaan verkopen.

De papierwinkel is bijna rond. We hebben nog nooit zo'n gecompliceerde procedure gezien. We kregen het advies een agent in te huren maar deze vroeg 550 dollar.
Dat vonden we overdreven dus we hebben hem weer weggestuurd.
Nu heeft Jaime Ackermann (havenmeester) ons geholpen met het invullen en dupliceren van alle formulieren en iemand ingeschakeld die alle bureaus met ons langs gaat. Deze man vraagt voor in- en uitklaren ongeveer 100 dollar. Hij is erg aardig en gaat waarschijnlijk ook op Pacific Blue passen als we weg zijn; een beetje schoonmaken en af en toe de motor laten lopen.
Ik heb intussen op zo'n 25 (vijfentwintig) formulieren een handtekening gezet en ben met m'n assistent de meeste kantoren al langs geweest. Vandaag de Douane nog en de Port Authorities.
We kregen trouwens voor het eerst te maken met hoge kosten. In dit geval voor de Medische verklaring van gezondheid. Die kost hier sinds deze week € 275,-- (was € 60,--) Dat is geen kattepies. Zeker als ze er niks voor doen. Het zal wel een bedrag zijn dat normaal aan vrachtschepen wordt gevraagd.

Vandaag komen er tien Tallships aan op de rede. Als het goed is, is daar ook de Europa bij. Eens kijken of we even aan boord kunnen om gedag te zeggen. Er is in ieder geval Happy Hour op het terras van de jachtclub met uitzicht op de vloot.

Vanmiddag hebben we tickets gereserveerd met de KLM voor een rechtstreekse vlucht naar Nederland. We gaan maar eens Eerste Klas zodat we die 13 uur vliegen niet helemaal in de knoop hoeven te liggen. Met name ik natuurlijk.
Dus dan zien we jullie allemaal weer in een paar weken. Op 8 mei arriveren we en op 12 augustus gaan we weer terug voor de trip naar Ecuador en Panama.

PS Arie Petrus heeft weer veel nieuwe foto's op de website gezet.    www.pacific-blue.tk   of    www.pacific-blue.nl