Hallo allemaal,

Hier is even een kort berichtje dat we Argentinië definitief verlaten hebben en nu in Puerto Williams-Chili zijn.
We gaan waarschijnlijk morgen op weg richting Kaap Hoorn. Als het weer het toelaat willen we daar toch "even" om heen.
Daarna komen we terug in Williams om de laatste liters diesel bij te vullen en nog wat vers fruit en verse groente in te kopen. Dan gaan we afscheid nemen van Jose en Annemie en misschien nog wat vlees in maken voor de komende maanden. En dan gaan we op weg naar Puerto Natales en vandaar naar Puerto Mont. Daar willen we de boot achter laten om half Augustus naar Nederland te komen voor een maand of twee. We hopen dan op tijd te zijn voor ons nieuwe kleinkind en kunnen ook nog een stel verjaardagen vieren.
Tegelijk zal ik mijn Neuroloog in Nederland bezoeken om te kijken hoe het verder moet met de Myastenia (als het dat is).
Jullie zullen begrijpen dat we de dus de komende drie maanden niet op internet kunnen dus je moet de Sailmail weer gebruiken om ons te bereiken. Stuur geen oud bericht mee terug a.u.b.
Ook zijn we in geval van nood te bereiken op de Iridium telefoon (duur!!!!).

We zijn er trouwens in geslaagd om de Korte Golf radio te repareren. Hoewel....., repareren? Het bleek (na een tip van een Amerikaanse vriend) dat de zonnepanelen vreselijk storen. Dat hadden ze op een andere boot uitgevonden. Zelfs als ze geen stroom leveren storen ze ontzettend.
Met de radio was dus niks mis. We hebben zowat alles uit elkaar gehad en de antenne-tuner voor € 300,00 laten "repareren". We kunnen nu dus weer deelnemen aan het "Patagonië Net" op 8146 Khz. Elke morgen om 09.00 melden zich een aantal zeiljachten aan Wolfgang en Gaby die een paar honderd kilometer noord van Puerto Mont wonen op een estancia in een prachtige omgeving. Zo houden we elkaar in de gaten en kunnen elkaar eventueel helpen als het nodig is. Nije Faam en Giebateau gaan ook op weg nu.
We gaan dus ook bij Wolfgang en Gaby langs als we in Puerto Mont zijn. We nemen o.a. een paar lange drijvende lijnen mee terug. Die stelt Wolfgang ter beschikking van zeilers die weer naar het zuiden gaan volgende zomer. Wolfgang en Gaby fokken Alpaca's en hebben een paar cabins voor gasten. Lijkt ons ook al weer leuk.

Tot horens of mails,