Weer onderweg


Lieve allemaal,


Sinds een dag of twee zijn we weer onderweg. We hadden een beetje genoeg van Ushuia, hoewel het er toch wel gezellig is. Paula heeft veel opgetrokken met Erica en Ulla.

Hun mannen zijn respectievelijk in Z-Afrika en Zweden. Eric is expert op het gebied van metaal-legeringen en speciaal in het gieten van metalen. Hij adviseert op het ogenblik Mercedes Benz in Z-Afrika. Hij heeft de mislukkingen van het gietproces al weten terug te brengen van enige tientallen procenten naar minder dan vijf procent. Dat scheelt dus kapitalen.

Andy is een paar maanden in Zweden als arts. Hij valt in voor anderen en verdient zo genoeg om rond de wereld te zeilen.

Hun vrouwen zijn nu dus alleen maar ze trekken samen op met Paula en vermaken zich wel. Ik heb intussen de antenne-tuner weer ingebouwd. De reparateur had een aantal slechte diodes en relais gevonden en vervangen dus onze hoop was groot dat de problemen opgelost zouden zijn. Daar ziet het helaas niet naar uit. Ik heb het gevoel dat er niets veranderd is. Dan is dus die reparatie ook voor niks geweest. De vraag is wat er aan die diodes en relais mankeerde dan.

Wij zijn de derde November vertrokken naar het oosten. We blijven aan de Argentijnse kant en hoeven dus niet uit te klaren. We hebben eerst een stuk lekker gezeild en op het laatst gemotord naar de smalle en ondiepe watertjes ten noorden van Isla Gable waar we op 15 april ook geweest zijn. Het is tegenover Puerto Williams dat aan de Chileense kant ligt. De doorgangen zijn hier zeer smal en liggen bezaaid met rotsen. Het ondiepste stuk was 2,5 meter. We varen dan ook heel langzaam.

We zijn 's avonds voor anker gegaan in een klein ondiep meertje maar liggen daar nu al twee dagen met harde wind. Hoewel we hier wel zouden kunnen varen (want het is redelijk beschut vaarwater)is het niet lekker buiten dus we lezen en we rommelen wat.

Ik ben weer de halve dag in gevecht geweest met de wanproducten van Bill Gates, n.l. Windows Vista en het irritante Sony.

Windows Vista is zo dichtgetimmerd met beveiliging en het verhinderen van concurrerende software dat er nauwelijks mee te werken valt. En Sony heeft het leuke idee gehad om het video formaat van onze camera in een volledig afwijkende vorm te gieten waardoor Windows en andere bewerkingsprogramma's er geen weg mee weten. Zo kom je je dagen wel door. In Ushuaia maar eens kijken of we een conversie programma kunnen downloaden.

We hopen morgen door te kunnen naar Estancia Harberton waar we na Staten Eiland het eerst aangekomen zijn. We denken ruim een week in deze omgeving te blijven en gaan dan terug tot net voorbij Ushuaia, zodat we niet zo weersafhankelijk zijn om tegen de 20-ste uitgebreid inkopen te gaan doen en Marjolein en Jarno van het vliegtuig te halen.

Groetjes van Peter en Paula