We zijn in Afrika na een mooie zeiltocht van 30 mijl.( De Marokkanen houden er niet van als je Afrika zegt, zij vinden dit nog géén Afrika).
Veel helpende handen om vast te maken in de "jachthaven" van Tanger en om een paar Dirham te verdienen natuurlijk.
We liggen voor de zekerheid op een anker vóór, want het waait hard in de haven, ong. 20/27 kts. Daarna de Medina in met een gids die zichzelf als gids opdrong omdat hij ons al in de haven in de smiezen had.
We zijn de Medina en de Kasbah in geweest waar ze ons natuurlijk van alles wilden verkopen. Dat is wel jammer, want je kunt nooit eens kijken naar iets of vragen wat het is of wat het kost. Eén verkoper zei zoals bekend " oh Hollanders" die kopen toch niets, Kijken, kijken en niet kopen!!

En toen we naar onze boten terug liepen, kwamen langs de jachtclub waar ze alcohol, zoals bier en wijn, schonken en dat hadden we in de stad niet kunnen vinden. We dronken daar een aperitiefje om te toasten dat we goed in Marokko waren aan gekomen. Een nieuw wereld-deel nietwaar?
Goede jachtclub met bewaking, maar de plek waar we liggen is niet om naar huis te schrijven of om de boot lang alleen achter te laten.
Overmorgen gaan we weer wat verder en van daaruit gaan we excursies maken naar Fés, Marakesch en Meknes etc.

Meer volgt, Peter en Paula