Hallo!!!

Hier zijn we weer met een mailtje, voorlopig de laatste denk ik, want a.s. dinsdag landen we in Brussel en aan het eind van de middag hopen we thuis te zijn voor een maandje. We liggen al enige dagen in de Porto de Lisboa. Redelijk in de buurt van de stad en niet ver lopen van het openbaar vervoer vandaan. De eerste paar dagen hebben we geprobeerd te fietsen maar dat kostte me bijna een dag van m'n leven. Want echt op de fiets ben je hier je leven niet zeker. Men is ook helemaal niet op fietsers ingesteld en scheuren je met een vaartje van 80 voorbij. Soms reden we ook op doorgaande wegen waar bussen, trams en auto's elkaar amper konden passeren en dan zaten wij er nog tussen. Na 2 keer hebben we het fietsen maar uit ons hoofd gelaten en hebben we een 3 dagenkaart gekocht, makkelijk en een heel stuk veiliger.


Lissabon is best een aangename stad met veel bezienswaardigheden. Waar we allebei bijv. erg van genoten hebben is het Ocean&aecute;rio de Lisboa een prachtig aquarium, verdeeld in de Atlantische oceaan/de Pacific ocean, de Indian ocean en de Antarctic ocean. We hebben daar een lange tijd door gebracht. Het was prachtig aangelegd en er was veel moois te zien een enorme verscheidenheid van planten, koraal en dieren en vissen naar gelang de oceaan.


Nu ik dit gezien heb zei ik tegen Peter, hoeven we eigenlijk niet verder. We hebben nu in 1 dag alle oceanen gezien, waarom zullen we dan nog moeilijk doen. Maar we willen toch met ons eigen bootje dit alles gaan aanzien en gaan ná onze "vakantie" weer verder. We hebben niet alleen een mooi aquarium gezien maar helaas ook gezien dat de eens zo trotse nieuwe olympische haven nabij de Expo 1998, volledig is verwaarloosd, de paviljoens liggen weg te rotten en de steigers en boxen liggen in een geheel verzande haven. De haven ligt dan ook wel te ver van de riviermonding en van de stad af. Maar zonde blijft het. Gisteren zijn we met de trein naar Sintra geweest en hebben daar in de hitte onze benen uit de kont gelopen, maar het was wel een aangename wandeling. We zijn vanuit Sintra helemaal omhoog gelopen naar het kasteel wat volgens mijn boekje een monsterlijk gebouw was. Eerlijk gezegd was het een vreemd kasteel met verschillende bouwstijlen, het zou in de Efteling of het Land van (N)Ooit geen gek figuur hebben geslagen. De woonvertrekken waren imposant en vooral de enorme keuken met al z'n keukengerei was indrukwekkend. De wandeling naar beneden over een rotsachtig pad, langs een Moorse ruine was ook weer erg leuk en zorgde voor een flinke dorst. Wat ik wel héél erg jammer vind, is dat in Queluz een plaats hier niet zover vandaan op de woensdag avonden een carrousel show met (Lusitano) paarden te zien is. Als we dit geweten hadden hadden we daar naar toe kunnen gaan, maar misschien kunnen we nog wel een training mee maken. Ik hoop het.

 Hoe het komt weet ik niet maar we vissen regelmatig achter het net ondanks dat we steeds naar de informatie bureaus toe gaan. Maar net zo onduidelijk als trein/bus vertrek tabellen zijn de meeste informatieve folders. Ook zo iets, Net nu we weg gaan arriveren de Tall ships de 18e in Lissabon. Zoiets als Sail Amsterdam. Ze zijn hier op de kade van alles in gereedheid aan het brengen. Jammer genoeg krijgen we daar niets van mee omdat we precies op die dag naar huis vliegen.  Maar ondanks dat we dit soort dingen mis lopen ben ik blij dat we even voor een maandje naar huis gaan. En hopelijk laat Peters kleinkind niet te lang op zich wachten. Hoewel het nu wel erg warm is om te bevallen. Het is weer een heel verhaal geworden en het volgende laat voorlopig op zich wachten.

Groetjes, veel liefs van ons. P+P.